Aanbod voor sporters met beperking

30/08/2017 - Voor mensen met een beperking is het niet vanzelfsprekend om dichtbij een passend sport- en beweegaanbod te vinden. Daarom ondertekenden de wethouders van de gemeenten in regio Zuidoost Utrecht afgelopen zaterdag het samenwerkingsconvenant 'Grenzeloos actief’. De gelegenheid werd ook aangegrepen om aandacht te vestigen op de nieuwe website en app ‘unieksporten.nl’, waarop de gemeenten het lokale aanbod voor inwoners met een beperking beter vindbaar willen maken.

“Met Grenzeloos actief ontstaat een duidelijke match tussen de vraag en het regionaal beschikbare sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking,” aldus wethouder Madeleine Bakker over het belang van het convenant en het plan dat de samenwerkende gemeenten nu ontwikkelen. “Sporthallen in de buurt zijn niet altijd toegankelijk voor mensen met een beperking. Faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen vervoer. Daarom kijken we nu samen met de gemeenten Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist naar mogelijkheden om het voor deze doelgroep zo toegankelijk mogelijk te maken in onze regio. Vraag en aanbod vinden elkaar straks bovendien via de website en in de app Uniek Sporten van Fonds Gehandicaptensport, waar het complete sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking met duidelijke zoekfuncties is te vinden.”

Grenzeloos actief

Sport en bewegen is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. Het sport- en beweegbeleid ‘Grenzeloos actief’ is opgezet om een landelijk dekkende structuur en passend sport- en beweegaanbod te creëren, waarbij iedereen in Nederland met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen. Hierbij is samenwerking tussen lokale en regionale partijen van groot belang. De wethouders van de samenwerkende gemeenten onderschrijven dit belang letterlijk met de ondertekening van het convenant. 

Uniek sporten

Een eerste resultaat is dat het sport- en beweegaanbod in deze gemeenten op www.unieksporten.nl komt te staan. Vanaf 9 september, als de Nationale Sportweek start, verschijnt daar het aanbod in De Bilt. Afgelopen zaterdag gaven de Heren Zitvolleyballers op het Emmaplein in Zeist een demonstratie voor het publiek en de wethouders van de betrokken gemeenten. Zij lanceerden de site www.unieksporten.nl door vijftien ballen met de letters UNIEKSPORTEN.NL het publiek in te gooien. Dit vormde de sportieve start van de regionale samenwerking om sporten en bewegen voor mensen met een beperking te verbeteren.

In deze PDF is het artikel uit de Vierklank te lezen over het lanceren van de website.

Foto: Sporters van het NL zit-volleybalteam, wethouders Bakker (De Bilt), Eijbersen (Bunnik) en Jansen (Zeist), Simon Ott en Michelle Maes (Sportief Zeist) en buurtsportcoach Sebastiaan Klok lanceren website www.unieksporten.nl.

Delen:

Nieuws

20 september 2018

Expositie Aukje Huisman

Opening Expositie “Potlood, puntenslijper en een kwastje” van Aukje Huisman in Servicecentrum... Lees verder

18 september 2018

Crea club voor kinderen (8-12 jaar)

Vanaf woensdag 3 oktober a.s. start deze nieuwe activiteit voor kinderen van 8 - 12 jaar. Lees verder

17 september 2018

Mama Lokaal met Pauline Oud

Op woensdagochtend 26 september van 10.00 – 11.30 uur komt kinderboekenschrijfster Pauline Oud... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen