Aanbod voor sporters met beperking

30/08/2017 - Voor mensen met een beperking is het niet vanzelfsprekend om dichtbij een passend sport- en beweegaanbod te vinden. Daarom ondertekenden de wethouders van de gemeenten in regio Zuidoost Utrecht afgelopen zaterdag het samenwerkingsconvenant 'Grenzeloos actief’. De gelegenheid werd ook aangegrepen om aandacht te vestigen op de nieuwe website en app ‘unieksporten.nl’, waarop de gemeenten het lokale aanbod voor inwoners met een beperking beter vindbaar willen maken.

“Met Grenzeloos actief ontstaat een duidelijke match tussen de vraag en het regionaal beschikbare sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking,” aldus wethouder Madeleine Bakker over het belang van het convenant en het plan dat de samenwerkende gemeenten nu ontwikkelen. “Sporthallen in de buurt zijn niet altijd toegankelijk voor mensen met een beperking. Faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen vervoer. Daarom kijken we nu samen met de gemeenten Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist naar mogelijkheden om het voor deze doelgroep zo toegankelijk mogelijk te maken in onze regio. Vraag en aanbod vinden elkaar straks bovendien via de website en in de app Uniek Sporten van Fonds Gehandicaptensport, waar het complete sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking met duidelijke zoekfuncties is te vinden.”

Grenzeloos actief

Sport en bewegen is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. Het sport- en beweegbeleid ‘Grenzeloos actief’ is opgezet om een landelijk dekkende structuur en passend sport- en beweegaanbod te creëren, waarbij iedereen in Nederland met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen. Hierbij is samenwerking tussen lokale en regionale partijen van groot belang. De wethouders van de samenwerkende gemeenten onderschrijven dit belang letterlijk met de ondertekening van het convenant. 

Uniek sporten

Een eerste resultaat is dat het sport- en beweegaanbod in deze gemeenten op www.unieksporten.nl komt te staan. Vanaf 9 september, als de Nationale Sportweek start, verschijnt daar het aanbod in De Bilt. Afgelopen zaterdag gaven de Heren Zitvolleyballers op het Emmaplein in Zeist een demonstratie voor het publiek en de wethouders van de betrokken gemeenten. Zij lanceerden de site www.unieksporten.nl door vijftien ballen met de letters UNIEKSPORTEN.NL het publiek in te gooien. Dit vormde de sportieve start van de regionale samenwerking om sporten en bewegen voor mensen met een beperking te verbeteren.

In deze PDF is het artikel uit de Vierklank te lezen over het lanceren van de website.

Foto: Sporters van het NL zit-volleybalteam, wethouders Bakker (De Bilt), Eijbersen (Bunnik) en Jansen (Zeist), Simon Ott en Michelle Maes (Sportief Zeist) en buurtsportcoach Sebastiaan Klok lanceren website www.unieksporten.nl.

Delen:

Nieuws

18 december 2018

Moving Maartensdijk

Om het nieuwe jaar sportief en gezellig te beginnen wordt op donderdag 3 (van 10:00 tot 17:00... Lees verder

17 december 2018

Fit Sterk en Energiek les voor 60+

Wil je wat meer energie hebben? Zou je wat sterker willen zijn? Meer willen kunnen vertrouwen op... Lees verder

14 december 2018

Steunpunt Vluchtelingen feliciteert Samen Oplopen

Samen Oplopen, een project van MENS De Bilt krijgt subsidie van het Oranjefonds. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen