Mantelzorg-enquête De Bilt: jij bent belangrijk!

Meedoen aan de enquête kan ook telefonisch door te bellen naar 030-7271556 (di t/m vrij tot 14 uur) of een mail te sturen aan mantelzorg@mensdebilt.nl. Onder de deelnemers verloten we o.a. een boekenbon en een borrelbox. Alle antwoorden blijven volledig anoniem.

Doe je mee?

Ga snel naar de enquête en vul hem in. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Aan het einde van de vragenlijst kun je aangeven of je mee wilt loten voor de boekenbon, borrelbox of andere attentie. Ook kun je aan ons laten weten of je in het nieuwe jaar mee wil doen aan een rondetafelgesprek over mantelzorg. Je antwoorden blijven ook dan anoniem.

Wat hebben mantelzorgers nodig?

In De Bilt zijn circa 10.000 mensen die intensief zorgen voor een naaste. Dat kan lichamelijke verzorging zijn, maar ook het doen van de administratie, huishoudelijke taken, vervoer en artsenbezoek, regelwerk, emotionele ondersteuning en altijd aanwezig moeten zijn omdat iemand niet alleen kan blijven. Deze mantelzorg kan jaren duren en de zwaarte van de zorg wordt vaak steeds zwaarder. Veel mantelzorgers combineren de zorg met een betaalde baan, gezin, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.  Wat hebben zij nodig om de zorg vol te houden en zelf in balans te blijven? Wat is hun situatie en welke ondersteuning past daarbij? Dat zijn de vragen waar de mantelzorg-enquête antwoord op geeft. Jouw antwoorden helpen ons om jou en andere mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Iedere mantelzorger is belangrijk

Veel mantelzorgers kennen de weg naar Steunpunt Mantelzorg en maken gebruik van de verschillende mogelijkheden die het steunpunt biedt. Zo zijn er workshops en lezingen, een wandelgroep, online informatiebijeenkomsten en een digitale nieuwsbrief. De consulenten geven informatie & advies, een luisterend oor en bieden ook individuele ondersteuning aan mantelzorgers.  Met de mantelzorg-enquête hoopt Steunpunt Mantelzorg ook de mensen te bereiken die misschien minder bekend zijn met de mogelijkheden. Juist van deze mantelzorgers is het belangrijk om te horen wat het steunpunt voor ze kan betekenen. Iedere mantelzorger is belangrijk en elk verhaal telt. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten en kan gemakkelijk via internet of telefonisch. Steunpunt Mantelzorg voert de enquête uit in samenwerking met MantelzorgNL die dit soort onderzoeken regelmatig houdt in verschillende gemeentes. De uitkomsten zijn in februari bekend.

Klik op bovenstaande blauwe "Doe je mee?" button om de enquête in te vullen. Bedankt!