Mantelzorgcafé online

Mantelzorgcafé: Dementiezorg

woensdag 3 maart van 12.00 tot 13.00 uur

Veel mensen krijgen te maken met dementie. Het kan uw vader, moeder, partner of uzelf overkomen. De meeste mensen met dementie wonen thuis en krijgen zorg van hun partner of de kinderen. Speelt (beginnende) dementie een rol in uw leven of dat van uw naaste en wilt u meer weten over de zorg voor mensen met dementie in gemeente De Bilt? In dit mantelzorgcafé bekijken we de route die u en uw naaste afleggen vanaf het eerste vermoeden van dementie. Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende specialisten u wegwijs maken in de wereld van de dementiezorg:

  • Miriam van Aertsbergen, casemanager Dementie, over ondersteuning vanaf het eerste vermoeden van dementie. 
  • Jan Baars, King Arthurgroep, over welke keuzes en mogelijkheden er zijn voor dagbesteding en opvang. 
  • Consulenten van Steunpunt Mantelzorg over ondersteuning voor mantelzorgers
  • Esther Otten, coördinator van het Netwerk Dementie De Bilt: hoe organisaties samenwerken om dementiezorg in onze gemeente goed te regelen. 

Aanmelden kan door een mail te sturen aan: mantelzorg@mensdebilt.nl.

U ontvangt uiterlijk 2 maart de link voor deelname met de uitleg over hoe u in moet loggen.

Heeft u geen of weinig ervaring met online bijeenkomsten en kunt u een beetje hulp gebruiken? Vermeld dit dan in uw aanmelding. Dan nemen we contact op zodat we u op weg kunnen helpen.

Kunt u er niet bij zijn en wilt u toch de informatie krijgen? We maken een samenvatting van het mantelzorgcafé. Stuur ons een mailtje en dan krijgt u de opname.