Jongeren/Sport

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches zijn de verbinding tussen sportverenigingen, de buurt en het onderwijs. Zij staan in contact met 17 basisscholen, 4 middelbare scholen, 43 sportverenigingen en de 6 kernen in de gemeente. Samen met elkaar hebben zij het doel meer kinderen, jeugd, volwassen en senioren in bewegen te zetten, te krijgen en te houden.

Sjors Sportief en Sjors Creatief

Op dit moment loopt het project Sjors Sportief en Sjors Creatief. Een laagdrempelige manier voor basisschoolleerlingen om kennis te maken met sport en cultuur. Lees meer informatie in deze PDF.

Divers aanbod

Buurtsportcoaches verlenen ondersteuning aan sportverenigingen om een slag te maken met de club en de vrijwilligers op de club en/of het realiseren van subsidies. Daarnaast halen zij via Bewegen Op Recept drempels weg bij senioren om de stap naar de sportverenigingen te maken. Zij zijn in de buurt actief, o.a. bij het Cruyff Court in de Bilt en de Melkweg in Bilthoven. Buurtsportcoaches organiseren BIG Events voor diverse doelgroepen, ondersteunen schoolsporttoernooien en zijn elke week actief op meerdere basis- of middelbare scholen en buitenschoolse locaties. Ook begeleiden zij jaarlijks MBO/HBO stagiaires en vullen zij meerdere Maatschappelijke Stage plekken in om de jeugd te laten snuffelen bij het werk wat zij doen.

Altijd al zelf iets willen opzetten voor uw eigen wijk? Ook dat kan via onze Community Program Coaches.

U kunt ons ook inzetten voor de organisatie van een sportdag of evenement, waarbij wij zowel in de voorbereiding als uitvoering uw organisatie kunnen helpen en versterken. Neem daarvoor contact op met ons op.

Maikel Rijdes, Buurtsportcoach
m.rijdes@mensdebilt.nl

Jongerenwerkers

De jongerenwerkers zijn veel op straat te vinden. We spreken jongeren aan op de bekende hangplekken en weten wat er speelt onder jongeren. Samen met politie, gemeente en de jongeren zelf wordt overlast bestreden en zorgen we voor een prettige en veilige woonomgeving. Iedere woensdag, donderdag en vrijdagavond zijn de jongerenwerkers op straat te vinden.

Jongerencentra

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en wil je samen met andere jongeren iets voor jezelf of anderen organiseren neem dan contact op met onze jongerenwerkers in de jongerencentra.
MENS De Bilt heeft twee jongerencentra waar je kunt binnenlopen om andere jongeren te ontmoeten, om te chillen of een spelletje te doen. Je kunt meedoen aan activiteiten die anderen hebben georganiseerd of je kunt hier zelf activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een buurtfeest een sporttoernooi, karaoke, kookcursus, dancebattle, maken van een videoproductie, een filmavond, etc.

Je kunt de ruimtes ook huren, bijvoorbeeld voor je eindexamenfeest, je verjaardag of een andere activiteit. Neem daarvoor contact op met Appie Aissaoui (06-19616305)

Je kunt de jongerenwerkers ook bellen of mailen. Ook zijn de jongeren te volgen op Instagram.

Erwin de Boer, Coördinator Jongerenwerk
e.deboer@mensdebilt.nl
06 211 173 62

Reda Amri, Jongerenwerker De Bilt
r.amri@mensdebilt.nl
06 168 383 10
 
Appie Aissaoui, Beheerder W4
a.aissaoui@mensdebilt.nl
06 196 163 05
 
 

Nieuws

12 november 2018

Wijs met media

Interactieve workshop voor ouders die hun kinderen wegwijs willen maken in de mediajungle. Lees verder

9 november 2018

Vacature Buurtsportcoach MENS De Bilt

Het team buurtsport maakt onderdeel uit van MENS De Bilt. Binnen het team is een vacature... Lees verder

8 november 2018

Vacature Meidenwerker/Jongerenwerker MENS De Bilt

MENS De Bilt is de organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in Gemeente De Bilt. We... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen