Jongeren/Sport

Buurtsportcoaches in beeld.

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches zijn de verbinding tussen sportverenigingen, de buurt, de inwoners en het onderwijs. Zij staan in contact met alle basisscholen, middelbare scholen, de sportverenigingen en zijn werkzaam in de 6 kernen van de gemeente. Zij hebben het doel de kinderen, jeugd, volwassenen en senioren van de gemeente te ondersteunen bij het vinden van hun weg in het sportaanbod.

Ondersteuning van buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches zijn op een aantal onderwerpen actief:

 1. Via het concept Bewegen Op Recept helpen de buurtsportcoaches inwoners om een persoonlijk passende sportvereniging te vinden. Bijvoorbeeld om als senior actief te blijven en vitaal ouder te worden. Of voor minder valide inwoners die op zoek zijn naar sportaanbod die bij hun interesses past.
 2. De buurtsportcoaches zijn in de buurt actief, o.a. op het Cruyff Court in De Bilt, het schoolplein van het Lichtruim, het plein van de Martin Luther Kingschool in Maartensdijk en op het plein bij de Bosbergschool in Hollandse Rading.

  De buurtsportcoaches kunnen basis- of middelbare scholen ondersteunen met het bewegen in de pauze, ze zijn nu al aanwezig op scholen in Bilthoven en Hollandse Rading.

  Ook begeleiden buurtsportcoaches jongeren tot 21 jaar die graag zelf iets willen opzetten in hun eigen wijk. Dit doen ze via de werkwijze van de Johan Cruyff Foundation.

 3. De buurtsportcoaches verlenen ondersteuning aan sportverenigingen voor het bereiken van hun doelgroep en het vinden van vrijwilligers voor de club. Daarnaast kan de buurtsportcoach samen met de Biltse Sport Federatie ondersteunen bij het aanvragen van subsidies.

  Op dit moment loopt het project Sjors Sportief en Sjors Creatief. Dit is een laagdrempelige manier voor basisschoolleerlingen om kennis te maken met het sport- en cultuuraanbod in de gemeente. Lees meer informatie in deze PDF.

 4. Als er grote sportevents plaatsvinden in de gemeente, hebben de buurtsportcoaches een brede rol die steeds afgestemd wordt op het event en de vraag. Zij ondersteunen in de organisatie van events door aanbieders en doelgroepen te verbinden, zij bieden hun sportexpertise aan voor het uitdenken van het event en zij kunnen ondersteunen bij het leveren van de benodigde materialen om het event een succes te maken.

 5. De buurtsportcoaches kunnen ook helpen bij de organisatie van een sportdag of sportevenement, waarbij ze zowel in de voorbereiding als uitvoering kunnen helpen en versterken.

U kunt ons rechtstreeks benaderen voor deze onderwerpen of als u ‘gewoon’ een sportvraag heeft. We helpen graag!

De buurtsportcoaches
buurtsportcoaches@mensdebilt.nl
 

Jongerenwerk in beeld

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

  

Jongerenwerkers

De jongerenwerkers zijn veel op straat te vinden. We spreken jongeren aan op de bekende hangplekken en weten wat er speelt onder jongeren. Samen met politie, gemeente en de jongeren zelf wordt overlast bestreden en zorgen we voor een prettige en veilige woonomgeving. Iedere woensdag, donderdag en vrijdagavond zijn de jongerenwerkers op straat te vinden.

Jongerencentra

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en wil je samen met andere jongeren iets voor jezelf of anderen organiseren neem dan contact op met onze jongerenwerkers in de jongerencentra.
MENS De Bilt heeft twee jongerencentra waar je kunt binnenlopen om andere jongeren te ontmoeten, om te chillen of een spelletje te doen. Je kunt meedoen aan activiteiten die anderen hebben georganiseerd of je kunt hier zelf activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een buurtfeest een sporttoernooi, karaoke, kookcursus, dancebattle, maken van een videoproductie, een filmavond, etc.

De ruimte in W4 is ook te huur, bijvoorbeeld voor je eindexamenfeest, je verjaardag of een andere activiteit. Neem daarvoor contact op met de beheerder van W4, Appie Aissaoui (06-19616305)

Je kunt de jongerenwerkers ook bellen of mailen. Ook zijn de jongeren te volgen op Instagram.

Erwin de Boer, Coördinator Jongerenwerk
e.deboer@mensdebilt.nl
06 211 173 62

Reda Amri, Jongerenwerker De Bilt
r.amri@mensdebilt.nl
06 168 383 10
 
Appie Aissaoui, Beheerder W4
a.aissaoui@mensdebilt.nl
06 196 163 05
 
 

Nieuws

14 november 2019

Scheidingsspreekuur

Denkt u na over scheiden of gaat u scheiden? Dan kunt u iedere dinsdagochtend in de oneven weken... Lees verder

13 november 2019

Moving Maartensdijk 2020

Moving Maartensdijk is een evenement voor iedereen tussen de 4 en 99 jaar. Maatschappelijke... Lees verder

13 november 2019

Aapjeskooi in Bilthoven

Iedere woensdagochtend kun je samen met je dreumes of peuter komen gymmen in de gymzaal van de... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief MENS De Bilt

* verplicht invullen