Wonen

Thuis wonen

De meeste mensen willen na de diagnose zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar hoe zorgt u dat het eigen huis een veilige plek blijft? Wat kunt u aanpassen zodat u (samen)  langer prettig thuis woont? De casemanager dementie kan u hierover adviseren en schakelt soms ook een ergotherapeut in. Op de website van dementie.nl vindt u informatie en tips over hulpmiddelen.

De casemanager kan u ook informeren over het wonen in een woonzorgcentrum, de logeermogelijkheden en het verhuizen naar een instelling.

Woonzorgcentrum

In een woonzorgcentrum kunnen senioren zelfstandig wonen en gebruik maken van gemeenschappelijke ruimten, huishoudelijke zorg, maaltijdservice en activiteiten. Als het nodig is kan je als bewoner ook gebruik maken van persoonlijke verzorging en verpleging, die door de thuiszorg geleverd wordt. Dit wordt (gedeeltelijk) vergoed door uw eigen zorgverzekeraar.

In veel woonzorgcentra is het mogelijk er voor mensen om één of meer dagdelen in een groep door te brengen. In de sociale kaart rechtsboven in deze website vindt u een overzicht van alle woonzorgcentra.

Logeermogelijkheden

Er zijn momenten dat u tijdelijk de zorg en hulp die u biedt wilt overdragen aan
iemand anders. Bijvoorbeeld omdat u graag op vakantie gaat. Het kan ook zo zijn dat u zelf tijdelijk de verzorging niet kunt doen, omdat u bijvoorbeeld moet worden opgenomen in het ziekenhuis of omdat het u allemaal teveel wordt. Voor al deze situaties bestaan er uiteenlopende mogelijkheden om de zorg tijdelijk over te dragen. Vraag uw huisarts of casemanager naar de mogelijkheden.

Wonen in een instelling

Soms gaat het thuis wonen echt niet meer en is een verhuizing of opname van de persoon met dementie onvermijdelijk. Als de moeilijke beslissing tot opname is genomen, gaat u op zoek naar een voor u en/of uw naaste geschikte woonvorm en moet een Wlz indicatie worden aangevraagd. Op de sociale kaart rechtsboven in deze website vindt u een overzicht van woonzorgcentra in de gemeente. Klik hier.

Nieuws

21 oktober 2019

Jubileumconcert van Zang Veredelt

Tijdens het jubileumconcert van zondag 24 november a.s. neemt de verkorte uitvoering van de opera... Lees verder

18 oktober 2019

Baby en peuter yoga bij Mama Lokaal

Kom met je baby of peuter naar de yoga ochtend bij Mama Lokaal, voor beweging, ontspanning, zang... Lees verder

17 oktober 2019

Uitnodiging Meet-Up ‘Moeder aan de lijn’

Meld u snel aan voor deze speciale bijeenkomst! Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief MENS De Bilt

* verplicht invullen