Taichi en Qigong bij Yin in Yang

Onderdeel van Bewegen voor iedereen

Wat?

Uitgangspunt in de lessen is op een ontspannen en liefdevolle manier werken aan je gezondheid.

Qigong-les
Qigong is de Chinese manier om zelf je gezondheid te verbeteren. De rustige bewegingen en je ademhaling maken dat je met qigong hetzelfde effect bereikt als met acupunctuur. Van qigong ga je beter staan en lopen, kun je beter slapen, wordt je minder vatbaar voor ziekten.

Je kunt het ook beoefenen als je minder goed ter been bent, of minder last wilt hebben van je pijnlijke rug, nek of schouders. De docent, Emile Weesie, heeft sinds 2007 ervaring met qigong voor senioren en geeft ook les in woonzorgcentra.

Taiji/ tai ch’i-les
Voor wie meer wil dan qigong is er taichi. Taichi is actiever dan qigong. In de les merk je de verschillen met qigong op drie manieren: de oefeningen zijn complexer en wat zwaarder, je leert een choreografie aan en je oefent onderdelen van die choreografie met met een partner.

Parkinson-les
Het blijkt dat mensen die de ziekte van Parkinson hebben zeer goed op de oefeningen reageren. Waar andere mensen soms moeite hebben om de lichaamsenergie te voelen stromen, gaat dat bij hen bijna als vanzelf. Dat is gunstig. Bovendien hebben zij baat bij de hersenactiviteit die de oefeningen vergen.

Mensen met deze ziekte zijn speciaal uitgenodigd tijdens de les op vrijdagmiddag van 12.45 - 13.45u.
 

Voor wie?

In principe kan iedereen meedoen. Je hebt geen fysieke kracht of goede conditie nodig. Als staan je moeilijk afgaat, kun je de oefeningen ook zittend doen.

Waar en wanneer?

De binnenlessen zijn in De Oude Winkel, Waterweg 110 in De Bilt. Die vinden plaats op dinsdag van 19.30u en 21.00u, en op vrijdag van 12.45u (Parkinson-les), 14.00u en 16.30u.

De buitenlessen zijn in Houdringe. Deze vinden plaats op vrijdag om 10.00u en zondag om 9.30u.

Kosten?

Kijk voor de kosten en overige informatie op https://www.yininyang.nl. Voor de qigong-lessen is het mogelijk een 10-strippenkaart te nemen.

Aanmelden/informatie

Neem contact op met de docent, Emile Weesie. Hij is bereikbaar via 06 2291 8560 en welkom@yininyang.nl.

Delen: